OSTEOPATI

Osteopati betyr læren om knoklene.Det er en metode  hvor man bruker knoklene som sitt redskap.Knoklenes forhold til hverandre brukes for diagnose og behandling.Det er på samme måte som kiropraktikk at man er opptatt av bevegeligheten i leddene og å finne nedsatt bevegelighet.

Det er en metode som er mest kjent i Frankrike blant veterinærer.

Man bruker mye av hestens bevegelse til å manipulere seg selv.Man tester først ut hvor hesten er låst i sin bevegelse og går så inn i den låste bevegelsen og manipulerer.Så mange hester synes faktisk at osteopati er behageligere ..fordi hesten er med på å hjelpe seg selv og den slapper mere av.For hester som ikke har hatt noen god erfaring med kiropraktikk og som spenner seg lett ,vil trives bedre med osteopati.

Jeg kombinere litt osteopati og kiropraktikk ut i fra hvor hardt ting sitter og hva hesten synes er greiest slik at jeg får gjort det jeg skal.

Med osteopati går man gjennom hele hestens skjelett og ikke bare ryggen som kiropraktikken handler om.Alt fra kjeve, tungeben, hode,nakke,hals,skuldre,albue,knær og helt ned til hoven.Ryggen og bekken og korsbein og haleleddet og helt ned til hoven.

Dette er en teknikk som er litt lettere en kiropraktikk og som ikke blir like tung for min kropp.Og det var også en stor grunn til at jeg ville lære det, fordi man jobber lettere og har flere metoder å få en låst begevelighet opp.

bøying av hals