Om meg

Marley og meg på skitur feb-2017

Jeg er ei 42 år gammel dame i fra Drammen som har flyttet til Kolbu. Før det bodde jeg 5 år i Brandbu..

Jeg har holdt på med hest siden jeg var 10 år. Holdt på med hest i 32 år . .Aldri hatt hest selv men det blir vel en anledning når jeg ikke kommer til å reise like mye rundt å behandle hest.

Alltid hatt et sterk forhold til hest og synes det er det vakreste dyr på jord. Grunnen til at jeg har tatt den utdannelsen jeg har er for å kunne hjelpe hestene til å få ett bedre liv – ett friskere liv.Det er ikke så dumt å gå over hesten sin i blant for å se hvordan den tåler treningen osv om den går og kjenner på noe eller går og avlaster.Flere og flere har skjønt tanken med å forebygge og holde kroppen i orden og på den måten unngå skader.

Jeg har to utdannelser bak meg.

Først tok jeg utdannelse  i Sverige, på HTU( Hästterapeut Utbildning) i Katrineholm. Der lærte jeg en testmetode som går ut på at man tester alle ledd hos hesten, alt fra hov oppover til skuldre, nakke, hals og rygg. Jeg har lært å behandle med kiropraktikk, akupunktur(tradisjonell kinesisk TCM), laser og litt massasje(men ingen massør)Vi lærte også  alt innen anatomi,myologi(muskelære),og fysiologi,elektromedisin osv.Denne skolen la basen min for kunnskap om hest.

Men jeg ville lære mere og fylle igjen noen hull her og der og eventuelt finne en litt lettere metode å jobbe på.I tillegg til at jeg var veldig nysgjerrige på pulsdiagnostikken.Det var da jeg bestemte meg for å gå SSHH.

SSHH(Skandinavisk Skole Holistisk Hestterapi) er en skole hvor Annica Thoresen og Are Thoresen,to meget dyktige veterinærer,står for undervisningen.Jeg lærte en litt annen testmetode..men mye likt.Ellers akupunktur,osteopati,tenner,høver,foring,urter,homeopati og jeg fikk en repetisjon på anatomi,fysiologi og myologi.Jeg lærte også denne teknikken som kalles pulsdiagnostikk av Are..og det er en teknikk jeg har fått mye igjen for seinere.Man går inn i hestens energier og prøver å finne mangel på energi i ulike organ..målet er å få hesten mest mulig i balanse både innvendig og utvendig.Det høres litt hokus pokus ut ,men det fungerer veldig bra i sammenheng med akupunktur ,hvor man da kan sette nål for der hesten sliter litt energimessig

Jeg kombinerer litt ulike metoder ut i fra hvor hardt ting sitter ,hva slags erfaring hesten har  hatt  med behandling osv.

Jeg har gått mere og mere over til å bruke osteopati i stedet for kiropraktikk.Ettersom det er behageligere for hesten og at den kan være med på å manipulere seg selv.

 

.

Helt til slutt kan jeg fortelle at jeg har holdt med dette her i 13år nå.Har ett stort distrikt som jeg håper at jeg kan kutte ned på etterhvert.Jeg har her på Toten bygda.Ellers er jeg en del jeg bodde før:Brandbu,Gran,Lunner,Jevnaker,Harestua,Hønefoss.Jeg jobber også i distriktene i Drammen,Sylling,Lierskogen,Asker.Ellers er jeg i Sokna,Kongsberg,Raufoss Hamar,Brumundal...også har jeg litt ved Rælingen, Lillestrøm og noe i Oslo.

 

Jeg behandler veldig mye forskjellig type hest.Alt fra travere,ridehester,galopphester,spranghester,islandshester,ponnier osv.

Jeg har behandlet andre dyr også..som sau,kanin,katt og hund med kiropraktikk.Jeg håper på å jobbe mer med hund f.eks.Har hatt noen sledehunder i mjøndalen jeg har jobbet litt med.