Om meg

Marley og meg på skitur feb-2017

Jeg er ei 44 år gammel dame i fra Drammen som har flyttet tilbake til Brandbu. Før det bodde jeg 2,5år i Kolbu.Har også bodd 5 år før i Brandbu og det er godt å komme tilbake.Det er vakkert her:)

Jeg har holdt på med hest siden jeg var 10 år. Holdt på med hest i 34 år . .Aldri hatt hest selv men det blir vel en anledning når jeg ikke kommer til å reise like mye rundt å behandle hest.

Alltid hatt et sterk forhold til hest og synes det er det vakreste dyr på jord. Grunnen til at jeg har tatt den utdannelsen jeg har er for å kunne hjelpe hestene til å få ett bedre liv – ett friskere liv.Det er ikke så dumt å gå over hesten sin i blant for å se hvordan den tåler treningen osv om den går og kjenner på noe eller går og avlaster.Flere og flere har skjønt tanken med å forebygge og holde kroppen i orden og på den måten unngå skader.Så er det også viktig å ta kontakt når hesten endrer oppførsel.Den er sjelden dum,men den prøver bare å fortelle at den ikke får til det du ber om.Dette kan skyldes at den har vondt og har smerter.Er hesten halt må man bare ta kontakt med veterinær først.Så kan jeg som regel komme inn i etterkant og se på kroppen generelt og kjenne etter hvor stivhetene sitter.

 

Travhester har ofte godt av å bli fulgt opp regelmessig pga de lever litt på maksgrensen når de trener og går løp.Min erfaring er at holder man bevegelsesapparatet i orden slik at muskler og ledd beveger seg slik de skal så slipper man mye ekstra utgifter som sprøyting osv.Det gjør det også lettere for hesten å kunne senke rekord og gjøre det bedre i løpsbanen.Gjerne variert trening er generelt bra for ALLE hester.Man trener hestene ofte for ensidig i forhold til den grenen man holder på med innen hest enten det er trav,galopp,sprang,dressur,islandshester og gangartskonkurranser.Og det er også viktig at utstyr passer og at skoing og foring er bra og at den som sitter oppå også er i orden.Minst like viktig at rytter ikke påvirker hesten sin pga sine "skavanker".Det er ikke sjelden at jeg sender rytter til kiropraktor.Dessverre behandler jeg bare hest😉.Hester kan ofte" speile "eieren sin hvis de er veldig tett knyttet til hverandre.

 Jeg har to utdannelser bak meg.

Først tok jeg utdannelse  i Sverige, på HTU( Hästterapeut Utbildning) i Katrineholm. Der lærte jeg en testmetode som går ut på at man tester alle ledd hos hesten, alt fra hov oppover til skuldre, nakke, hals og rygg. Jeg har lært å behandle med kiropraktikk, akupunktur(tradisjonell kinesisk TCM), laser og litt massasje(men ingen massør)Vi lærte også  alt innen anatomi,myologi(muskelære),og fysiologi,elektromedisin osv.Denne skolen la basen min for kunnskap om hest.

Men jeg ville lære mere og fylle igjen noen hull her og der og eventuelt finne en litt lettere metode å jobbe på.I tillegg til at jeg var veldig nysgjerrige på pulsdiagnostikken.Det var da jeg bestemte meg for å gå SSHH.

SSHH(Skandinavisk Skole Holistisk Hestterapi) er en skole hvor Annica Thoresen og Are Thoresen,to meget dyktige veterinærer,står for undervisningen.Jeg lærte en litt annen testmetode..men mye likt.Ellers akupunktur,osteopati,tenner,høver,foring,urter,homeopati og jeg fikk en repetisjon på anatomi,fysiologi og myologi.Jeg lærte også denne teknikken som kalles pulsdiagnostikk av Are..og det er en teknikk jeg har fått mye igjen for seinere.Man går inn i hestens energier og prøver å finne mangel på energi i ulike organ..målet er å få hesten mest mulig i balanse både innvendig og utvendig.Det høres litt hokus pokus ut ,men det fungerer veldig bra i sammenheng med akupunktur ,hvor man da kan sette nål for der hesten sliter litt energimessig

Jeg kombinerer litt ulike metoder ut i fra hvor hardt ting sitter ,hva slags erfaring hesten har  hatt  med behandling osv.

Jeg har gått mere og mere over til å bruke osteopati i stedet for kiropraktikk.Ettersom det er behageligere for hesten og at den kan være med på å manipulere seg selv.

 

.

Helt til slutt kan jeg fortelle at jeg har holdt med dette her i 15år nå og har fått en del erfaring med årene.Det meste løsner etter et par behandlinger,men det kan ta 3 ganger noen ganger.Jeg kombinerer litt teknikker utifra hva jeg skal jobbe med.Noen ganger er det ikke nok å bare løsne på den nedsatt bevegeligheten..såkalt å "knekke" opp.Jeg må som regel jobbe like mye med muskelatur rundt områdene som er stivt.

Men det er en givende jobb og føler at jeg får til de fleste hester.Er ganske rolig av meg.

 

Jeg har dessverre et veldig stort område jeg jobber på så blir mye reising.Har gudskjelov ikke blitt lei av å kjøre mye bil..men merker at jeg ikke er 25 år lenger,he,he.🙂🙂.

Jobber nå i Hadelandsdistriktet(Brandbu,Gran,Lunner,Roa og Harestua),Har litt på totenkanten som Raufoss,Reinsvoll,Kolbu,Lena,Kapp.Er også litt på Hedmarkskanten..da er jeg ofte i Brumundal,Moelv,Gausdal,Trysil.Ellers har jeg litt i Rælingen,Lillestrøm kanten og jobber en del i Sørkedalen og Tanum.Har også Drammen og Lier,Sylling,Vikersund,Åmot,Vestfossen og Hokksund..og noen ganger i Kongsberg.

 

 

 

 

Jeg behandler veldig mye forskjellig type hest.Alt fra travere,ridehester,galopphester,spranghester,islandshester,ponnier osv.

Jeg har behandlet andre dyr også..som sau,kanin,katt og hund med kiropraktikk.Jeg håper på å jobbe mer med hund f.eks.Har hatt noen sledehunder i mjøndalen jeg har jobbet litt med.